Info Bestill hekkplanter nå og velg selv leveringsuke. Vi leverer planter til Vestlandet hele sommeren.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 7598 7002
Kontakt oss her

Disse hekkplantene passer best på VestlandetDet er forskjell på hvilke planter som trives i kystklima på Vestlandet, og de som trives i innlandsklima. Her er noen tips til deg som vil ha en flott og frisk vestlandshekk.

Vintergrønne bladplanter trives ofte veldig godt i kystklima. Ved kysten er det ikke alt for mange minusgrader om vinteren, samtidig som det er mye nedbør året rundt. Det er heller ikke mye snø, så det er ofte et poeng å ha planter som er dekorative også om vinteren.

Vakre vinterliguster

Vinterliguster er et godt eksempel på en hekkplante som passer meget godt som innramming av en hage på Sørlandet eller Vestlandet. Den blir absolutt penest som klippet hekk, og den er lett å beskjære til ønsket form og størrelse.

Vinterliguster er ikke veldig hardfør, men trives godt i klimasone H2. Den er vintergrønn og har et meget vakkert bladverk, og den tåler godt kystklima med noe saltdrev.

For sone H3 og H4 anbefales heller vanlig liguster, Liguster liga, som er delvis vintergrønn og herdig til H4.

Les mer om fordelene med vinterliguster og se vårt uvalg her

Laurbærhegg med flotte blader

En annen meget vakker vintergrønn hekkplante som trives godt på Vestlandet er laurbærhegg. Den er herdig til sone H3, og blir meget flott i kystklima.

De blanke, læraktige bladene er den viktigste kvaliteten til laurbærhegg, men den får også hvite blomster i mai-juni.

Laurbærhegg passer veldig godt som frittvoksende hekk, men kan også beskjæres til den formen du ønsker. Hvis du ønsker at den skal blomstre, kan den beskjæres kun etter blomstring, altså i juni.

Ønsker du å ha en formklippet «firkanthekk», kan den beskjæres i juni og en gang igjen om vinteren (november-mars).

Anbefalt planteavstand er 3 planter pr meter.

Her kan du bestille laurbærhegg i nettbutikken

Eksotisk bambushekk

Skal du virkelig ha en hekk utenom det vanlig, velger du bambus! Lukk øynene og forestill deg den susende lyden, så er det nesten garantert at du setter bambushekk på ønskelisten.

Bambus hører naturlig hjemme i Kina, men er mer hardfør enn du tror. Gulbambus (Fargesia) er herdig til sone H4. Den trives best i halvskygge og næringsrik jord og må ikke stå for tørt. Den sprer seg heller ikke med rotskudd, slik en del andre bambus-sorter gjør.

Det at den ikke tåler tørke gjør bambus svært velegnet til Vestlandet. Den tåler godt frost, det viktigste er altså at den ikke tørker ut. Beskjæring av bambus gjør du i mai måned.

Her kan du lese mer om bambus fra Vestlandshekk

Andre gode alternativer

Det er naturligvis flere hekkplanter som trives godt på Vestlandet. Av de delvis løvfellende er bøk og agnbøk gode valg, og mange får også thuja til å trives i kystklima.

Les mer om valg av hekkplanter ved kysten her