Info Bestill hekkplanter nå og velg selv leveringsuke. Vi leverer planter til Vestlandet hele sommeren.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 7598 7002
Kontakt oss her

Barlind


Barlind (Taxus spp.) er en langsomtvoksende plante som trives både i sol og skygge. Den tåler også salt og kraftig beskjæring, noe som gjør den ideell som hekkplante. Det er viktig å plante barlind i godt drenert jord, da den ikke tåler fuktighet godt. Planten har flere kultiverte varianter og former, inkludert Europabarlind, Hybridbarlind Hicksii, Hybridbarlind Hillii og Japanbarlind. 

Europabarlind (Taxus baccata) er et bartre i barlindfamilien, med moderat veksthastighet. Bladene er flate, myke, mørkegrønne og glinsende på oversiden, matte på undersiden. Vær oppmerksom på at både planten og bærene er giftige. 

Hybridbarlind Hicksii (Taxus Media Hicksii) er en opprett og søyleformet barlind, med mørkegrønne nåler, og kan vokse opptil 2-3 meter høy. Den vokser rundt 10-25 cm årlig og får røde bær, men ved beskjæring produserer den lite eller ingen bær. Frøene i bærene er giftige. 

Hybridbarlind Hillii (Taxus Media Hillii) er en kompakt og søyleformet plante med mørkegrønne nåler, og kan bli 2-3 meter høy. Den kan beskjæres og formklippes, og produserer ikke bær. Planten tåler vind, skygge og veisalt, men har ikke giftige bær, selv om hele planten er giftig. 

Japanbarlind (Taxus cuspidata) er et nåletre med en utbredt, men tett vekstform. Den har runde og krypende grener, med korte, stive, mørkegrønne nåler som er lyse på undersiden.

> 500 kan bestilles
Barlind (vanlig)
Europeisk barlind (Taxus baccata) er et nåletre som tilhører barlindfamilien, og som vokser med moderat hurtighet.  Hekken har flate, myke og mørkegrønne nåler som er glinsende på oversiden og matte på undersiden. Barlind tåler både å stå i sol og skygge og tåler også meget sterk beskjæring. Den er derfor velegnet som hekkplante, men du kan like gjerne la den vokse fritt. Vær oppmerksom på at planten er giftig. Herdighetssone: H5 Planteavstand: - Planter med høyde opp til 100 cm: 4 planter per meter - Planter med høyde fra 100-150 cm: 3 planter per meter - Planter med høyde over 150 cm: 2,5 - 3 planter per meter.

Fra kr 159,00*
> 500 kan bestilles
Barlind Hicksii
Hybridbarlind Hicksii (Taxus Media Hicksii) er en vintergrønn hekkplante som er mer kompakt enn vanlig Europabarlind. Den har mørkegrønn bar (nåler), vokser søyleformet og opprett og kan bli opp til 3 meter høy. Hicksii vokser ikke raskt (kun 10-25 cm om året). Hekken får røde bær etter blomstring men ved beskjæring setter den kun et begrenset antall / ingen bær. Som andre Barlindsorter bør Hicksii vannes bra og plantes i en veldrenert plantegrøft. Hekkplanter.com leveres Hybridbarlind Hicksii i potte eller med klump. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 3

Fra kr 229,00*
> 500 kan bestilles
Barlind Hillii
Hybridbarlind Hillii (Taxus Media Hillii) er en kompakt og søyleformet plante med mørkegrønne nåler. Kan bli 2-3 meter høy. Kan beskjæres og formklippes.  Setter ikke bær. Tåler vind, skygge og veisalt.  Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 3

kr 189,00*
Japanbarlind
Japanbarlind (Taxus cuspidata) er et nåletre med en utbredt, men likevel tett vekstform. Formen er rund og krypende. Grenene er korte med stive, korte mørkegrønne nåler som er lyse på undersiden. Dette er en nøysom hekk som tåler vind, veisalt og høy luftforurensing. Japanbarlind trives best i kalkjord med god fuktighet. Hekken trives best i skygge og halvskygge, men tåler også full sol. Bemerk at Japanbarlind er giftig. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 5  

Fra kr 299,00*