Info Bestill hekkplanter nå og velg selv leveringsuke. Vi leverer planter til Vestlandet hele sommeren.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 7598 7002
Kontakt oss her

Hekk ved havetAlle har vel hørt den gamle vitsen: - Nei, guta, ka sku vi gjort uten havet? 

 - Nei, da måtte vi vel ha bært båtan. 

Men det er sant - hva skulle vi gjort uten havet, som gir oss så mye herlig fisk og inspirerer til dyp refleksjon og produksjon av vanntette klær? Havet, som blinker blidt i solskinnet med tusen diamanter, men også kaster seg frådende mot land og knuser alt i sin vei. 

Og spruter med salt. 

Det virker som om flere og flere av våre kunder har bosatt seg ved havet, ved fjorden, ved bukten, ytterst i viken. I hvert fall har vi sett en merkbar økning i henvendelser fra folk som bor på sånne steder, og som gjerne vil ha hekk. 

Ja, det er klart dere må ha hekk, selv om dere bor mer eller mindre på bøljan blå. Men hva, planter og saltvann, blir ikke det ... katastrofalt? 

Nei! 

Vi fikk nettopp inn en rapport fra Ålesund hvor en kunde sa at Vinterliguster stortrives ute i havgapet der, på små-øyer. 

Havgap, små øyer; det betyr masse vind og saltsprut. Men vinterligusteren smiler bare tålmodig og finner seg i det. Det er streng kulde den ikke liker. Salt og vind tar den på strak arm. 

En annen hekk du godt kan plante nære havet er Barlind. Barlind er kanskje den mest nøysomme av alle plantene våre, så selvsagt tar den saltsprut på strak arm. Den er også vintergrønn, tett som en vegg og beskytter mot vind.

Kort sagt, er det noe å fundere på? Klikk deg frem til en fiks ferdig Liguster- eller Barlindhekk.