Info Bestill hekkplanter nå og velg selv leveringsuke. Vi leverer planter til Vestlandet hele sommeren.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 7598 7002
Kontakt oss her

4 ferdighekker som skjermer


Behov for effektiv skjerming hele året? Da foreslår vi disse hekkplanter:

Vinterliguster ferdighekk

1. Liguster (ligustrum v. liga og ovalifolium)

Det finnes flere varianter av liguster å velge i mellom. De holder i større eller mindre grad på bladene om vinteren. Ligustrum ovalifolium holder aller best på bladene gjennom vinteren , men den er også den mest frostfølsomme. Ligustrum v. liga, som hekkplanter.com selger, er den mest vinterhardføre av ligusterplantene. Ligustrum v. atros holder bedre på løvet om vinteren enn liga, men den er ikke like vinterhardfør som liga. Stell og beskjæring: Klippes i juni og august. Legg gjerne en dryppslange for å sikre god vanning av hekken. Gjødsles gjennom sesongen.

Bøk ferdighekk

Les mer om Liguster og bestill planter


2. Bøk (fagus sylvatica)

Tre med tett, bred krone. Bøkehekk trenger dyp jord for å trives da røttene søker nedover. Kobberrøde blader om høsten. Hekken blir tidlig grønn på våren og beholder det brune og visne bladverket over vinteren. Skjermer relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Stell og beskjæring: Klippes i juni og august. Legg gjerne en dryppslange for å sikre god vanning av hekken. Gjødsles gjennom sesongen.

Agnbøk ferdighekk

Les mer om bøkehekk og bestill planter


3. Agnbøk (carpinus betulus)

Lettstelt, robust hekk, med tett, frodig vekst. Hekken kan klippes smalt og vokser raskere enn bøk. Hekken blir tidlig grønn på våren og beholder stort sett det brune og visne bladverket over vinteren. Skjermer sånn sett godt sommer og vinter. Trives godt i sol, men tåler også noe skygge. Velegnet til forblåste steder. Beskjæring og stell: Hekken må klippes hvert år og gjerne i både juni og august. Legg gjerne en dryppslange for å sikre god vanning av hekken. Gjødsles vår og sommer.

Blodbøk ferdighekk

Les mer om Agnbøk og bestill planter


4. Blodbøk (fagus sylvatica, purpurea)

Blodbøk er en form av vanlig bøk. Den har rødlige og fiolette blader og gir et spennende fargespill til en ellers grønn hage. Bladene blir brune om om høsten og sitter på vinteren over.

Stell og beskjæring: Blodbøk skal aldri toppes før ønsket høyde er oppnådd. Etter den er toppet, vil den ikke vokse stort mer i høyden. Får finest farger i sol. Tåler vind og noe skygge.

Les mer om Blodbøk og bestill planter her


Les mer om ferdighekk og se vårt utvalg her