Info Bestill hekkplanter nå og velg selv leveringsuke. Vi leverer planter til Vestlandet hele sommeren.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 7598 7002
Kontakt oss her

Vinterliguster


Vinterliguster en mye vakrere hagebusk enn liguster liga og er vintergrønn. 

Den er mer storvokst enn Liguster liga og har et meget pent bladverk. 

 Kan brukes som fri og klipt hekk og til gruppeplanting og har en langt mer spektakulær blomstring en Liguster Liga. 

 Vinterliguster kan plantes i kystområdene på Sør- og Vestlandet (herdighetssone 2). Tåler noe skygge og saltdrev. 

 I fuktig vestlandsklima anbefaler vi Vinterliguster frem for "vanlig" Liguster Liga.

Vinterliguster, også kjent som Ligustrum Ovalifolium, er en vintergrønn busk med en tett og buskete vekstform. Den har elliptiske, mørkegrønne blader som blir gule på høsten. Om sommeren blomstrer den med hvite duftende blomster, etterfulgt av sorte bær. Vinterliguster er populær som hekkplante på grunn av sin frisk grønne utseende og evne til å trives i forskjellige jordtyper og lysforhold.

Vinterliguster trives best i godt drenert jord og i områder med full sol til delvis skygge. Før planting, grav et hull som er dobbelt så bredt som rotklumpen eller en plantegrøft på ca. 30x30 cm. Plasser planten forsiktig og fyll opp med jord. Vann grundig etter planting for å sikre god etablering. Hold jorden fuktig i begynnelsen, spesielt i tørre perioder. Vinterliguster er relativt hardfør, men gi den regelmessig vanning og gjødsel for optimal vekst og helse.
Vinterliguster er enkel å vedlikeholde. Vann jevnlig, spesielt i tørre perioder, for å holde jorden fuktig. Beskjær om våren eller tidlig sommer for å forme busken og fjerne døde grener. Tilfør gjødsel om våren for sunn vekst. Hold området rundt planten fri for ugress.

Bestill Vinterliguster

> 500 kan bestilles
Vinterliguster (30 - 200 cm)
Vinterliguster (Ligustrum ovalifolium) er en vintergrønn opprett hekk med brede blader. Kan brukes som fri og klippet hekk og til gruppeplanting. Vinterliguster kan plantes i kystområdene på Sør- og Vestlandet. Tåler noe skygge og saltdrev.  I fuktig vestlandsklima anbefaler vi Vinterliguster fremfor "vanlig" Liguster Liga. Herdighetssone: H3 (anbefales kun på Sør- og Vestlandet og ikke i Oslo / på Østlandet). Antall planter pr. meter: 4 - 5

kr 64,00*
> 500 kan bestilles
Vinterliguster (Ferdighekk 125 cm+)
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 150 - 220 cm. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting. Du kan lese mer om Prima ferdighekk her (lenke). Vinterliguster (Ligustrum ovalifolium) er en vintergrønn opprett hekk med brede blader. Kan brukes som fri og klippet hekk og til gruppeplanting. Vinterliguster kan kun plantes i kystområdene på Sør- og Vestlandet. Tåler noe skygge og saltdrev I fuktig vestlandsklima anbefaler vi Vinterliguster fremfor "vanlig" Liguster Liga. Herdighetssone: H3 (anbefales ikke Oslo / på Østlandet). Antall planter pr. meter: 3

Fra kr 745,00*

Liguster liga

Liguster liga er et bra alternativ til Vinterliguster. Bor du ikke på Vest- eller Sørlandet bør du velge Liga som er mer herdig enn Vinterliguster.

Planteveiledning

Les mer om planting av Vinterliguster.

Best på Vestlandet

Disse hekkplanter anbefaler vi på Vestlandet.